ZirbenLüfter® 

Zirben lampen
Het spel van licht en structuur

We zijn ons er steeds meer van bewust dat goede voeding belangrijk is en dat we voldoende moeten bewegen. We staan er echter niet zo vaak bij stil hoe de kwaliteit van de lucht is die we inademen. Volgens het longfonds is de concentratie fijnstof in veel huizen te hoog.

Een groot deel van de tijd brengen we binnen door, thuis, op het werk en bijvoorbeeld op school.

Slechte luchtkwaliteit kan gezondheidsklachten veroorzaken.
De luchtreinigers en luchtbevochtigers van ZirbenLüfter® zijn gemaakt van puur Zirben hout en reinigen op een natuurlijke manier de lucht.  


Het Oostenrijkse bedrijf ZirbenLüfter® heeft twee type natuurlijke luchtreinigers/luchtbevochtigers ontwikkeld. Bij de ontwikkeling hiervan is allereerst gekeken naar moeder natuur; hoe de natuur de lucht zuivert. Daarnaast is gekeken naar een simpele, bijna vergeten, techniek die vroeger in de kerken werd toegepast.


De ZirbenLüfter® Classic en ZirbenLüfter® Cube zijn luchtreinigers die op een natuurlijke wijze o.a. verontreinigde stoffen, schimmelsporen en fijnstof reduceren, maar ook onaagename luchtjes kunnen aangepakt worden.

Natuurlijke luchtreiniger en bevochtiger

Bijzonder goed  geschikt voor mensen met astma, allergiën, hooikoorts, COPD en andere luchtwegaandoeningen!

De natuurlijke luchtbevochtiger (luchtreiniger) combineert alle positieve eigenschappen van de Zirbe, water en lucht.
De Classic is ambachtelijk gemaakt van het beste Zirben hout uit Oostenrijk.

Onder in de sokkel bevindt zich het waterreservoir met daarboven de ventilator. De vochtige lucht gaat eerst langs de vier lamellen-boxen en wordt dan verdeeld over de vier kolommen die van binnen voorzien zijn van een dubbele spiraal voor de meest optimale werking.
De stille, regelbare ventilator (12V) zorgt ervoor dat de vochtige lucht omhoog wordt gestuwd en het Zirben hout zorgt voor de toevoeging van de werkzame Zirben stoffen, de lucht wordt verrijkt en heeft een aangename geur.
Door de luchtcirculatie wordt de zuivere en frisse lucht goed verdeeld door de ruimte.

Alle houten onderdelen zijn gemaakt van het beste Zirben hout uit Oostenrijk.


De ZirbenLüfter® Classic heeft niet alleen veel capaciteit (geschikt voor ruimtes van ca. 60m2) maar is ook nog een fraai design object.

Het waterreservoir is geschikt voor 1,5 liter water.

Voor de beste kwaliteit zuivere lucht is het wel belangrijk dat de 4 lamellen-boxen regelmatig worden gereinigd (afspoelen onder de kraan).

Na ca. 9 tot 12 maanden dienen de lamellen-boxen vervangen te worden.
Deze zijn altijd na te bestellen

De geur is onmiskenbaar en heilzaam, maar niet alleen de geur maakt het Zirbe hout bijzonder.
De positieve eigenschappen kennen we niet alleen van de overleveringen maar zijn inmiddels ook wetenschappelijk bewezen.

De Zirbe heeft een positieve effect op de kwaliteit van slapen en ontspanning.

Door het hoge Pinolsyvin gehalte werkt Zirbe ook goed tegen schimmels en bacteriën.

De werking van de ZirbenLüfter® is ook getest door de Technische Universiteit in Wenen.


Certificaat Universiteit Wenen

De natuur beschikt over de unieke eigenschap om zichzelf te reinigen.
Planten en bomen kunnen verontreinigingen filteren uit de lucht. De verontreinigde stoffen worden weer omgezet in zuurstof. De lucht om ons heen staat nooit stil, die is altijd in beweging. Deze beweging is een belangrijk onderdeel voor de zuivering van de lucht. Door de voortdurende beweging van de lucht maakt de lucht een wervelende beweging, door dit soort draaikolken reinigt de lucht zichzelf.

De lucht regenereert zichzelf.

De ZibenLüfter® Classic en Cube is gebaseerd op hetzelde principe uit de natuur, het bewegen van de lucht in combinatie met water en de positieve eigenschappen van het Zirben hout.