Alles over Zirbe - 'Het geheim van de Alpen'

Ervaar de positieve eigenschappen en de aangename geur!

Wat is Zirben hout?

Je kent misschien wel de typisch Oostenrijkse Stube, fraai gedecoreerd met houten lambrisering en in de hoek staat een traditionele tegelkachel. Al van oudsher, eeuwenlang, wordt voor de inrichting van de boerderijen en woningen gebruik gemaakt van het hout van de Zirbe boom vanwege de positieve rustgevende eigenschappen en de aangename geur, destijds gingen de Oostenrijkers puur op hun gevoel af, nu is het wetenschappelijk bewezen dat Zirben hout daadwerkelijke positieve invloeden kan hebben op de mens. OostenrijkNatuurlijk.nl heeft naast het uitgebreide collectie van de ZirbenFamilie inclusief de bedden het Zirben assortiment verder uitgebreid met zeep en geurkaarsen van Tiroler Reine en de luchtreinigers van Zirben Lüfter.
Nieuw in het assortiment, exclusief voor Nederland en België ZirbenHerz® Bett en ZirbenHerz® regenetatief slaapsysteem.
Met deze Zirben merken kunt je nu ook de een positief stukje natuur uit de Alpen in huis je halen en de positieve eigenschappen ervaren.
Ik adviseer je graag.

Zirbe hout krullen

Zirbe - Het geheim van de Alpen

Op grote hoogte, rond de boomgrens (1400 tot 2700 meter) of zelfs daar boven gedijt ze het beste, ze kan extreme kou tot min 40 graden  of extreme warmte tot 50 graden plus doorstaan, ze is oersterk en toch heeft ze een elegante bijnaam 'De Koningin van de Alpen'.

De Zirbe,  in het latijn Pinus Cembra is een begrip in de Alpenlanden. In het Nederlands noemen we haar 'de Alpenden',  het klinkt misschien minder excotisch maar langzaam maar zeker krijgt de Zirbe wel steeds meer bekendheid in Nederland.

In Oostenrijk en Zwitserland ervaart en waardeert men al eeuwen de bijzondere werking van het Zirben hout.

Er worden al sinds jaar en dag bedden en meubelen van gemaakt, Stuben worden met dit bijzondere hout ingericht.

De positieve eigenschappen op een rijtje:

  • Bij slaapproblemen - verbeterde slaapkwaliteit
  • Verlaagt de hartslag met ca. 3500 slapen per dag
  • Stimuleert de bloedsomloop
  • Verbetert het concentratievermogen
  • Werkt onstekingsremmend
  • Bevordert het herstelvermogen
  • Een weldaad voor het lichaam
  • Aangename geur - betere luchtkwaliteit in huis

Naast alle positieve kenmerken ook heel leuk en origineel om cadeau te geven.


Zirbe-Inntal

De Zirbe heeft een bijzondere aantrekkingskracht

Zirbe heeft een positieve invloed op de mens en een bijzondere aantrekkingskracht.
Het hout bevat onder andere een hoge concentratie etherische olie.
Bij diverse instituten zijn verschillende positieve eigenschappen van het alpendennenhout wetenschappelijk aangetoond, zowel bij volwassenen als bij kinderen. (o.a. Joanneum Research Institutes Graz)
Goedenacht set kussen en ZirbenWürfel

Positieve eigenschappen met een aangename geur

Zirben hout ruikt niet alleen bijzonder aangenaam maar heeft ook een antibacteriële werking: het kalmeert, het is hartslag verlagend, het verbetert de slaap en daarmee de nachtrust, als ook de lichamelijke en mentale weerstand.

Zirben kussen

Slaapproblemen verminderen met Zirbe

Een derde van alle Nederlanders heeft slaapproblemen. Men wordt meedere keren per nacht wakker en voelt zich daardoor de volgende dag niet fit, herken je dit?

(In Oostenrijk is het percentage gelijk aan Nederland in Duitsland is het percentage zelfs nog hoger nl. 45%).

De oorzaken kunnen voor iedereen verschillend zijn maar veelal is het te wijten aan psychische belasting en stress. Volgens onderzoek van de Oostenrijkse neuroloog Dr. Manfred Walzl (Landesnervenklinik 'Sigmund Freud' Graz) heeft te weinig slaap veel invloed op ons immuunsysteem.

We weten allemaal dat voldoende slaap is belangrijk voor lichamelijke, geestelijke en psychische gezondheid van de mens. Grijp niet meteen naar (chemische) medicatie maar probeer het probleem eens op te lossen op een natuurlijke manier.

De ZirbenWürfel of ZirbenKussen kan een bijdrage leveren aan een goede nachtrust.

De etherische olie van de Alpenden heeft een positieve invloed, 1 tot 3 druppeltjes olie op de houtkrullen van de ZirbenWürfel zorgen ervoor dat je ontspannen in slaap valt en uitgeruster weer opstaat.
Ook de mobiele telefoon op ons nachtkastje kan ongemerkt onze nachtrust verstoren, ik gebruik de nightholder zodat de straling van de telefoon tot 75% gereduceerd wordt. 

Sta ook eens stil bij je bed; bedden met metalen, lijmverbindingen en geperst spaanplaat kunnen ook een oorzaak zijn van een slechte nachtrust.
Een bed gemaakt van puur hout, puur Zirbe, biedt een gezonde nachtrust.
De luchtreinigers van Zirben Lüfter zorgen voor een beter klimaat in de slaapkamer met een juiste luchtvochtigheid, vooral ook voor mensen met astma en andere aandoeningen aan de luchtwegen. Ook een bad of douche met Ziben zeep van Tiroler Reine kan een ontspannende werking hebben.
Uiteraard is het ook goed om te proberen de mogelijke stressfactoren aan te pakken.

ZirbenKussen in de diverse kleuren

Kinderen die onrustig slapen

De Zirben kussens worden vaak gebruikt voor kinderen die onrustig slapen.
De geur is iets milder en kinderen komen niet in aanraking met de losse houtkrullen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de geur van de hars uit de alpenden de kwaliteit van de slaap op een natuurlijke wijze verbetert. Ook in Nederland bleek uit een test dat kinderen niet alleen beter, maar ook langer sliepen met een Zirben kussen. Het kussen wordt overigens niet als hoofdkussen gebruikt, maar meestal bij het hoofdeind in het bed gelegd. Je kunt het kussen ook overdag op het hoofdkussen leggen en nij het slapen gaan aan het hoofdeind leggen.

De kussens behouden lange tijd hun aangename geur, als de houtkrullen wat uitdrogen, leg het kussen dan in een vochtige omgeving, buiten of bijvoorbeeld in de badkamer schud het op en het kussen is weer 'geactiveerd'. 

Nightholder minder straling van telefoon

Slaapproblemen en mobiele telefoons

Herken je dit? Altijd bereikbaar willen zijn? Je mobiele telefoon heeft een vast en prominent plekje op je nachtkastje gekregen? Je ouderwetse wekker, die je op moet draaien, is verbannen?  Steeds meer mensen willen hun mobiele telefoon 24/7 bij de hand hebben.
Bij de jeugd is de mobiele telefoon al helemaal niet meer weg te denken. Terwijl we eigenlijk heel goed weten dat het niet verstandig is om zeker tijdens het slapen de mobiele telefoon in de buurt te hebben.
Een gezonde slaap kan door straling van de mobiele telefoon gestoord worden.
Er zijn verschillende onderzoeken gedaan, niemand kan zeggen vanaf welke hoogte de stralingsbelasting voor een mens schadelijk is. Sommige mensen verdragen een hogere straling, terwijl het bij andere mensen tot bij nul is - de zg. elektrosensitieven. Eén ding is duidelijk: Iedereen heeft zijn eigen grens en een mobiele telefoon geeft straling af, ook in standby modus.


Nightholder minder straling

Nightholder

Als je het dan echt niet anders kan, je moet of je wilt 24/7 bereikbaar zijn, probeer dan in ieder geval de straling zoveel mogelijk te beperken. De straling kun je beperken met de Zirben Nightholder, hiermee wordt de straling tot 75% gereduceerd terwijl je 100% bereikbaar bent en je telefoon gewoon als wekker kunt gebruiken.

De stalen behuizing is aan één zijde geopend, daarin plaats je je telefoon, er is een speciale uitfrezing voor de telefoon maar ook voor voor de oplader, draai de opening van je af voor het slapen gaan en op deze manier heb je minder last van straling.

Daarnaast heeft de Zirben Nightholder nog een tweede functie, namelijk; de functie van de ZirbenWürfel. 

De Nightholder is ook uitstekend geschikt voor gebruik op je werkplek!

Pure Zirbe olie

Zirbenolie

Je zult inmiddels begrepen hebben, uit het bovenstaande, dat Zirben hout en Zirbenolie een goede bijdrage kan leveren aan een goede en ontspannen nachtrust. 

Maar de Zirbenolie heeft nog meer talenten, Zirbenolie kun je ook goed gebruiken om onaangename luchtjes in huis te verdrijven, bijvoorbeeld : keukenluchtjes, sigarettenrook. Door de Zirbenolie worden de geuren geneutraliseerd zonder chemische toevoegingen zoals in veel geurkaarsjes.

De Zirbenolie van de ZirbenFamilie is origineel en 100% natuurlijk.

Om 1 liter Zirbenolie te produceren is 250 tot 300 kg aan grondstoffen nodig in de vorm van dennenappels, naalden en takjes.

De olie wordt gewonnen door waterdampdestillatie en is 100% puur, geen toevoeging van stoffen.

Er zijn maar weinig bedrijven die 100% Zirbenolie produceren.

Wordt er Zirbenolie aangeboden voor een lagere prijs dan kunt je er vrijwel zeker van zijn dat het niet om 100% pure olie gaat maar olie met verschillende toevoegingen van alcohol en andere grondstoffen zoals citroen, amandel en olie van andere soorten dennenbomen.

Zirbe spray ook handig om mee te nemen

ZirbenSpray

De Zirbenspray kunt je gebruiken om de Zirben kussens een extra geur boost te geven daarnaast kun je de Zirbenspray gebruiken op je hoofdkussen voor de aangename geur en rustgevende werking. De Zirbenspray is ook fijn al je op vakantie gaat.

Aan de Zirbenspray is een klein percentage alcohol  toegevoegd, anders is het niet te gebruiken als spray.

Zirbe om cadeau te geven

Uniek en duurzaam cadeau

Hoelang is het geleden dat je serieus na hebt gedacht over een origineel cadeau dat je graag zou willen krijgen of zou willen schenken voor een verjaardag, moederdag, sinterklaas of bijvoorbeeld kerst?

Een cadeau te bedenken en vinden, dat uniek is en wat nog niet iedereen heeft, is nog niet zo eenvoudig, klop dat?

Met de Oostenrijkse merken van OostenrijkNatuurlijk.nl gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. 

Wat is er mooier om een cadeau aan te bieden of te krijgen wat bijzonder en uniek is in Nederland met een positief gevoel.

Het is ook mogelijk om je geschenk te laten personaliseren, creativiteit kent daarbij geen grenzen. Denk hierbij aan een huwelijk, verjaardag, jubileum, geboorte, kerst.

Voor bedrijven is het mogelijk om het logo te laten graveren.

Zirbe verkooppunt in Nederland

Verkooppunten

In Oostenrijk zijn meer dan 500 verkooppunten alleen al van het merk  de Zirbenfamilie. De ZirbenFamilie wordt daarnaast bij ca. 300 apotheken verkocht.

Ook in de gastronomie en hotellerie is de Zirbe inmiddels heel bekend, veel hotels bieden specifiek Zirben kamers aan, niet alleen voor het interieur is Zirbe gebruikt maar ook het beddengoed en kussen van gemaakt van de Zirbe.

In Duitsland wordt de afzetmarkt ook steeds groter.

NEDERLAND

In Nederland zijn er op dit moment slechts 2 verkooppunten, met gepaste trots kan ik zeggen dat ik officiële dealer ben van de ZirbenFamilie. Inmiddels heb ik Zirbe producten van andere leveranciers in mijn assortiment opgenomen zoals  zepen en geurkaarsen van  Tiroler Reine en luchtreinigers en designlampen van ZirbenLüfter®
Nieuw in het assortiment zijn de bedden van ZirbenHerz® en ZirbenHerz® regeneratieve slaapsystemen exclsuief voor Nederland en België.

Terug naar de natuur, slapen in een bed van puur hout.
Puur Zirben hout!

Waarom een bed gemaakt van Zirben hout?

Terug naar de natuur! Gewoon hout, Zirben hout, zonder metaalverbindingen en andere materialen die op 'n minst bedenkelijk zijn en storend kunnen werken. Ook geen chemische  lijmverbindingen.

De mens brengt meer als de helft van zijn leven door in bed. De laatste jaren zijn door globalisering en voortschreidende ontwikkelingen van de techniek de manier van leven van de westerse mens sterk veranderd. E-mails, Smartphones, Wifi netwerken, bluetooth, electrosmog.....en het voortdurend bereikbaar willen of moeten zijn hebben een enorme invloed op onze nachtrust en de kwaliteit daarvan.

We horen steeds meer van moderne ziekten zoals het 'burn-out syndroom'.

Een logische consequentie, wanneer men bedenkt, dat de mens zijn natuurlijke rust als gevolg van al deze prikkels nauwelijks nog ongestoord genieten kan. De natuurlijke en duurzame producten van de ZirbenHerz® kunnen een positieve invloed hebben op uw nachtrust. 
Vaak zijn bedden gemaakt van spaanplaat en matrassen van schuimsoorten die allemaal een chemische oorsprong hebben. Bovendien zijn veel matrassen behandeld met chemische brandvertragers. Niet heel bevordelijk voor een gezonde nachtrust.