Na de succesvolle introductie van de Tiroler Reine Zirbe zeep vanaf nu de hele serie van Tiroler Reine in het assortiment
 TIEN UITZONDERLIJKE ALPENGEUREN

Hoe ruikt geborgenheid, rust en traditie?

Tiroler Reine; tien uitzonderlijke Alpengeuren.

Ieder stukje zeep vertelt haar eigen verhaal, van de Sellrainer wasvrouwen en de Gletsjermelk, over de Almrose en de liefde, het  Vergeet-me-nietje, de kracht van de Berkenboom, de geur van de Alpenspeik, de Sleutelbloem als voorbode voor de lente, frisse Bergmunt (lipbloemefamilie), het harmoniserenden Zirbe (Alpenden) en van het warme Hooi tot de Vlierbessenstruik, voor bescherming en geborgenheid.

De oudste zeepfabriek van Oostenrijk

Aan de overkant van de oude binnenstad van Innsbruck, gelegen aan de Innstrasse begon Peter Walde in 1777 zijn zeepmakerij. In dezelfde straat zat een bakker en een slager in dezelfde straat en van het afval van de bakker (het as) en het dierlijk vet (talg) van de slager werd zeep gemaakt. Voor die tijd al een mooi voorbeeld van kleinschalig, regionaal hergebruik.

Nu, bijna 250 jaar later, bestaat het familiebedrijf Walde nog steeds, het heeft vele politieke en economische tijdperken doorstaan. Walde is daarmee de oudste zeepmakerij en ook een van de oudste familiebedrijven van Oostenrijk.

Inmiddels staat de 7e generatie aan het roer.

Speciaal geselecteerde grondstoffen en uitzonderlijke Alpengeuren maken de Tiroler Reine zeep zo bijzonder!

Tiroler Reine - 100% biologisch afbreekbaar

Tiroler Reine is een idee van Therese Fiegl, het is een unieke zeep serie.
Het past perfect bij de eeuwenoude vakkennis van de zeepmakerij van de familie Walde.
Als basis voor de zeep is gekozen voor de grondstof Shea Butter. Oostenrijk kent geen plantensoorten van eigen bodem die geschikt zijn voor het produceren van zeep.
Shea Butter komt van de noten van de Karitéboom uit Burkina Faso. De plantage waar Tiroler Reine mee samenwerkt is aangesloten bij ABFJF (assocation Burkinabé pour la Promotion de la Jeune Filles) een speciaal vrouwenproject. Door het gebruik van plantaardige vetten droogt de huid niet uit na het gebruik van de zeep.


100% biologisch afbreekbaar

Ieder stuk zeep van Tiroler Reine is 100% biologisch afbreekbaar en kun je tot het laatste beetje gebruiken. Door het lage water- en luchtgehalte zal de zeep niet afbrokkelen, het blijft tot het laatste moment een mooi stukje zeep.Tiroler Reine - vloeibare zeep

Na het succes van de Tiroler Reine zeep was de ontwikkeling en productie van de vloeibare zeep een logische volgende stap. Peter Walde heeft ook hiervoor een speciale productlijn gecreëerd.

Wat is er zo bijzonder aan de Tirole Reine vloeibare zeep?

Ook de vloeibare zeep van Tiroler Reine is een echte zeep, in tegenstelling tot veel andere vloeibare zeepsoorten, wordt deze zeep volgens het traditionele productieproces gemaakt.
In grote ketels, zonder syntetische tensiden, maar met natuurlijk glycerine.
Er is voor hoogwaardige grondstoffen gekozen zoals verzorgende olijfolie en kokosolie en ook Tiroler rundertalg. Rundertalg wordt al eeuwen gebruikt voor het maken van zeep.


Tiroler Reine geurkaarsen

Familie Walde is ook specialist in het maken van kaarsen. De Tiroler Reine geurkaarsen sluiten daarom perfect aan bij de oude tradities van het Huis Walde.

Therese Fiegl en Peter Walde hebben een bijzondere, natuurzuivere geurkaars ontwikkeld. De basis is gemaakt van zuivere rundertalg van de Tiroler Grauvieh koe, vermengd met hoogwaardige zonnebloemolie en bijenwas.

Ca. 50 branduren.


De geurkaarsen zijn verkrijgbaar in drie prachtige alpengeuren

Zirbe

Almrose

Alpenspeik