arrow_drop_up arrow_drop_down
Riess koken & bakken

Gezond koken & bakken

RIESS sinds 1550 - email kookgerei

De voordelen van koken & bakken in email

Riess emaille pannen en potten

Premium email van Riess, een parel in je keuken met een indrukwekkende lijst aan voordelen

  • CO2-neutraal
  • Handgemaakt
  • Geschikt voor inductie en alle andere warmtebronnen
  • Snij- en krasbestendig
  • Makkelijk te reinigen
  • Antibacterieel
  • Gezonder en energiebesparend koken
  • Geur neutraal
  • Hittebestendig tot 450 °C - aanbevolen maximale temperatuur 220 °C
  • Langdurig houdbaar indien goed behandeld
  • Verkrijgbaar in vele kleuren en modellen
  • Volledig recyclebaar
  • Vrij van:  Teflon, PFAS, PFOA, hormoon verstorende en andere schadelijke stoffen, formaldehyde, PVC en zware metalen
  • Geschikt voor mensen meteen nikkelallergie
  • Kan in de vaatwasser

De filosofie van Riess

Riess emaille pannen en potten

De filosofie van Riess

"Keukengerei gemaakt van natuurlijke grondstoffen, klimaatneutraal, handgemaakt in een regionaal familiebedrijf, daar staan wij voor."
De fabriek wordt gevoed met groene stroom uit de waterkrachtcentrales op de Ybbs, die al sinds 1926 elektriciteit opwekken, waardoor de productie CO2-neutraal is.
De restwarmte van de oven wordt op een energiezuinige manier gebruikt om de producten te drogen en de productiehal te verwarmen.

Bij de keuze van grondstofleveranciers wordt gelet op kwaliteit en duurzame productie, korte transportroutes en milieuvriendelijke transportmiddelen zoals spoor en schip. Dit versterkt de regio en beschermt het milieu.

Familie Riess produceert al sinds 1550

kookgerei in Ybbsitz in het Mostviertel in Neder-Oostenrijk.

Riess emaille pannen en potten uit Oostenrijk

Oorsprong email

Email wordt al sinds het einde van de 19e eeuw gewaardeerd voor keukengerei dankzij de roestvrije oppervlakteafdichting, hoge hygiëne en eenvoudige reiniging.
Het was toen dat de technologische doorbraak kwam om de elementen glas en ijzer op een solide manier te combineren. 

Daarvoor was email in veel culturen populair in sieraden en handwerk.
De eerste vondsten van email als grafgoed in Mycene zijn 3500 jaar oud.
Carl Peter Fabergé gebruikte email om zijn beroemde paaseieren te versieren van kostbare materialen, die hij tussen 1885 en 1917 voor de Russische tsaren maakte.

"De voordelen van email voor gezond koken en bakken overtuigen ons vandaag meer dan ooit".

Riess emaille pannen en potten uit Oostenrijk

Natuurlijke grondstoffen

Geëmailleerde producten zijn gemaakt van ijzer dat bij 850 ° C is versmolten met silicaatglas (email). Bij de productie worden alleen natuurlijke "minerale hulpbronnen" zoals ijzer, kwarts, klei, veldspaat, soda en potas gebruikt, evenals kleine hoeveelheden metaaloxiden. Er zijn geen kunstmatige elementen, daarom is email 100% recyclebaar in oud metaal. Door het bakproces ontstaan de heerlijk heldere kleuren email en het harde, poriënvrije en kras vaste en snij vaste oppervlak.

Handwerk - van blik tot pan

Elk email product is handgemaakt in de emailfabriek, met alle typische kenmerken van handwerk. 

Riess produceert CO2-neutraal met groene stroom uit eigen waterkrachtcentrales.

De natuurlijke grondstoffen ijzer, kwarts, klei, veldspaat, soda en potas worden gesmolten in ovens tussen 1000 en 1200 ° C. De vloeibare massa stolt, waardoor vlokken ontstaan.
Deze malen ze deze fijn en voegen kleur en water toe als dispersiemedium.
Deze zogenaamde email slib is in vrijwel elke kleur te produceren. Nu worden de "blanco" van de ijzeren vormen in de email  slib gedoopt en gedroogd. 

Daarnaast begint het smelten in de oven bij 850 °.

Bij alle werkstappen (40 handelingen) worden de strikte kwaliteitscriteria van de European Enamel Authority gevolgd.


credits video: Riess