HEFEL premium 

dekbedden - kussens - onderdekens

De beste kwaliteit voor een ontspannen nachtrust - 100% made in Austria

In een wereld die door  goedkope massaproducten wordt overspoeld, hebben wij bij Hefel Textiel ons toegelegd op een onbeperkte kwaliteitsstrategie!

Traditie en innovatie

HEFEL Textil is een van de meest succesvolle en innovatieve beddenproducenten en de enige met eigen weverij in Europa.
Het gehele assortiment (dekbedden, kussens, matrasbeschermers, beddengoed) is 100% made in Austria volgens de hoogste kwaliteit.
Het familiebedrijf, opgericht in 1907, wordt nu gerund door de vierde generatie en produceert op twee Oostenrijkse locaties.
HEFEL is de enige full-scale beddengoedfabrikant ter wereld die zijn producten zelf produceert, van garen tot vulling en tot het eindproduct.

100% made in Austria

Nog altijd wordt Hefel beddengoed voor 100% in Oostenrijk geproduceerd.
Hooggekwalificeerde vakmensen met veel ervaring, zorg en bekwaamheid produceren en controleren ze ieder Hefel dekbed - stuk voor stuk.

Natuurlijk slaapgenot

In harmonie met de natuur

Duurzaamheid betekent voor Hefel dat sociale, ecologische en economische aspecten in balans moeten zijn. Een subtiel samenspel tussen milieu, maatschappij en economie typeert de manier van werken bij Hefel.

In Hefel beddengoed slaap je niet alleen gezond, maar ook met een gerust geweten. Zorgvuldige selectie van grondstoffen, de milieubesparende productiemethodes, het beperkte transport dankzij 100% productie binnen Oostenrijk.
Hefel is de Oostenrijkse specialist in bio-beddengoed en een van de meest innovatieve en duurzame producenten van beddengoed in Europa.

Duurzaamheid - van bij de teelt

Hefel kent zijn textielketen door en door; van bij de teelt van de vezels over alle fases van de productie tot afgewerkt dekbed of kussen.
Met de aankoop van de gecertificeerde grondstoffen garandeert Hefel transparantie en traceerbaarheid van de volledige toeleveringsketen.
Hefel heeft de focus op natuurlijke bronnen en hernieuwbare grondstoffen, afkomstig van duurzame planten- en veeteelt.

Hefel is wereldwijd de enige fabrikant van beddengoed die zijn dekbedden met stiksels volledig zelf produceert: de tijk, de vulling en de afwerking.
Topkwaliteit en perfecte bewerking zijn gegarandeerd.

Hefel - Tencel ™ pionier |  sinds 1998

Tencel™ - duurzame productie

Meer dan 20 jaar geleden begon de succesvolle samenwerking tussen de Oostenrijkse vezelproducent Lenzing AG en Hefel. Als eerste producent van beddengoed ter wereld presenteerde Hefel de eerste tijk uit lyocellvezels.

Later werd de stof onder de merknaam Tencel™ bekend.
Slechts een jaar later volgde het 'eerste dekbed van hout'- 100% lyocellvezels in tijk en vulling.

Lees meer over Tencel™: Wat is Tencel™?


Hefel Premium beddengoed garandeert iedere nacht een ontspannen en heerlijk zachte nachtrust.

De excellente vulkracht, de hoogwaardige vulmaterialen en de speciaal ontwikkelde stiksels die de lichaamsvormen volgen, geven Hefel dekbedden hun unieke vorm en uitstekende warmte-isolerende vermogen.
Daarnaast bevat Hefel beddengoed de modernste textielstoffen die de natuurlijke eigenschappen van het lichaam bevorderen en ondersteunen.
Het is een hemels gevoel om onder een Hedel dekbed te slapen.

Hefel bodyfit-stiksel

De belangrijkste voorwaarde voor een rustige en ontspannen nachtrust is een ideaal slaapklimaat. Naast het gebruik van natuurlijke vezels is vooral het juiste stiksel cruciaal, want dat is ervoor verantwoordelijk dat het dekbed perfect om het lichaam valt.

Hefel body-fit stiksels zijn stikpatronen die lichaamsvormen volgen en er zo voor zorgen dat Hefel beddengoed ongekend plooibaar en warm is.
De dekbedden vallen bijzonder soepel langs de stiknaden.
Ze vormen een behaaglijk omhulsel rond het lichaam en zorgen voor een aangenaam warme slaapcocon.

De fijnste weefsels, 

de beste vullingen

Voor Hefel dekbedvulling is alleen het beste goed genoeg: hoogwaardig kasjmier uit de Himalaya, fijn kameeldons uit Mongolië, zachte zijde uit China en exclusieve schapenwol uit Frankrijk.
Daarnaast bieden zeer moderne bioactieve vezels zoals bamboe, Zirbe, Ingeo van maïs en Tencel™ van houtcellulose 100% zuiver natuurgenot.
De verwerking van hightech functionele vezels zoals Vitasan® zorgt voor perfecte hygiëne en effectieve bescherming tegen allergenen.

Hefel premium beddengoed programma

Dekbedden van Hefel verkrijgbaar bij de Zirbewinkel

Premium dekbedden programma

Hefel Premium beddengoed garandeert iedere nacht een ontspannen en heerlijk zachte nachtrust. De excellente vulkracht, de hoogwaardige  vulmaterialen en de speciaal ontwikkelde stiksels die de lichaamsvormen volgen, geven Hefel dekbedden hun unieke vorm en uitstekende warmte-isolerende vermogen. 

Het dekbeddenprogramma bestaat uit verschillende lijnen:

- Hefel Wellness - de gezonde nachtrust

- Hefel Bio - de oorspronkelijke nachtrust


Hefel kwaliteitskussens

Belangrijk voor een ontspannen nachtrust

Een goede nachtrust begint bij het juiste kussen. Het Hefel kussenassortiment biedt meer dan  100 verschillende kussens. van het behaaglijke Softbausch, Wellness kussens en Bio kussens tot en met het sterk uitgebreide aanbod aan ergonomische neksteunkussens.

Hefel kussens bieden een optimale drukontlasting, een correct slaaphouding en een rustige, ontspannen nachtrust. Ongeacht of je nu een rug-, buik-. of zijslaper bent: voor een ieder heeft Hefel een geschikt kussen.

Hefel kwaliteitskussens zijn onderverdeeld in drie hardheidsgraden: soft, medium en compact.
Hoogwaardig weefsel, stijlvolle stiksels en een optimale afwerking, 'made in Austria', zijn in het oog springende eigenschappen van alle Hefel kwaliteitskussens.

Hefel dekmatrassen

Dekmatrassen complimenteren het comfort van de ontspannen nachtrust

Het belang van dekmatrassen wordt helaas vaak onderschat.
Ze vervullen echter meerdere functies tegelijkertijd voor een ideaal slaapcomfort. Ze verwarmen, zorgen voor een optimale slaaphygiëne en bieden een bijzonder zacht ligvlak zonder de ondersteunende werking van het matras te beperken.
Hefel dekmatrassen werken warmte-isolerend en voeren vocht snel weg van het lichaam.
In de winter gaat er geen warmte verloren, in de zomer wordt hitte- of vochtophoping voorkomen.
Een matras alleen kan daarentegen nauwelijks vocht opnemen en biedt ook geen bescherming tegen een onaangename koude tochtstroom.

Omdat Hefel dekmatrassen uitermate onderhoudsvriendelijk zijn. leveren ze voorts een belangrijke bijdrage aan de slaaphygiëne.


Ze kunnen zonder problemen worden gewassen of gelucht en ontzien vooral ook het matras.

Dit zijn de verschillende categorieën van het 

Hefel premium beddengoed programma

Hefel Wellness Zirbe

De gezonde nachtrust
Een oase van welbevinden voor ontspannen en vitaliserende nachten.

Hefel Wellness producten bieden in het  bijzonder die mensen ontspanning en regeneratie die vanwege allergieën of hart- en vaatproblemen heel speciale eisen aan hun beddengoed stellen.
Speciaal voor mensen met een allergie ontwikkelde  functionele vezels en natuurlijke grondstoffen zoals Zirben hout leiden tot heerlijk aangenaam beddengoed dat perfect op de desbetreffende behoeften is afgestemd.


Öko test: 'Zeer goed'

In de editie van september 2014 van het magazine Öko-test zijn natuurdekbedden van alle gerenommeerde Duitse en Oostenrijkse  fabrikanten nauwkeurig onderzocht. Onder de 15 geteste natuurdekbedden heeft het dekbed Hefel Wellness Zirbe vierseizoenendekbed de hoogste  beoordeling 'Zeer goed' gekregen.


Dekbedden van Hefel verkrijgbaar bij de Zirbewinkel

Hefel Bio

Natuurlijke bronnen en hernieuwbare grondstoffen krijgen bij Hefel bioproducten vanzelfsprekend voorrang.

De ecologische teelt van grondstoffen en het welzijn van dieren zijn prioritair.

Grondstoffen zoals katoen en linnen komen van gecontroleerde biologische teelt en schaapscheerwol van merinokwaliteit komt van gecontroleerd biologischeschaaphouderijen. De vullingen zijn bovendien gecertificeerd met het GOTS-keurmerk.
Verder biedt Hefel voor het eerst veganistische dekbedden met biohennep en biolinnen aan.


Nieuw: ecologisch verpakt

Met de nieuwe verpakking gaat Hefel verder op de ingeslagen weg.
Alle producten van het Hefel Bio-assortiment worden in niet-gekleurde katoenen draagtassen verpakt.

Hefel heeft heel bewust gekozen voor een kunststofvrije verpakking en zet zo weer een stap verder op het pad van duurzaamheid en ecologie.


Direct naar de webwinkel:

Hefel Bio Zirbe