Weingut Familie Lehner
Weingut Familie Lehner
De wijnmakerij, oorspronkelijk een gemengd bedrijf, wordt gerund door de tweede generatie en is sinds 2015 biologisch gecertificeerd.
In 2016 kreeg het ook een duurzaamheidscertificaat.
Weingut Familie Lehner
De wijnmakerij, oorspronkelijk een gemengd bedrijf, wordt gerund door de tweede generatie en is sinds 2015 biologisch gecertificeerd.
In 2016 kreeg het ook een duurzaamheidscertificaat.
Het is meer ca. 36 km lang en tussen de 6 en 12 km breed. Voor 75% ligt het meer in Oostenrijk, de overige 25% wordt gedeeld met Hongarije.
Het meer is relatief ondiep met een diepe van 1 meter, bij veel regenval tot 1,80 meter.
De nachten in het Burgenland, rondom het meer, zijn in de herfst vochtig en mild, de zomer heet en droog.
Het meer en het microklimaat zijn optimaal voor wijnbouw.
Het klimaat zorgt voor een fruitige druif, vol met aroma en veel sap.
Familie Lehner runt in dit gebied met veel passie Golser Weingut, zij hebben drie labels.
Alleen de beste druiven worden voor deze wijn gebruikt.
De druiven worden tijdens de groei voorzichtig behandeld, uitgedund en met de hand geoogst.
Er wordt minder geoogst maar de kwaliteit is top.
biologische wijn
Met onze BIO-wijnen wil de Familie Lehner terugkeren naar de oorsprong van de voorouders, maar tegelijkertijd de technische normen van vandaag in de wijngaard en in de kelder voorzichtig combineren.
De wijnen worden op de markt gebracht onder het merk FRAU LEHNER.
We hebben ook nog een aantal aantrekkelijke afspraken kunnen maken:
Het allereerste grensoverschrijdende Alpenkookboek!
Met meer dan 120 authentieke Alpengerechten uit alle Alpenregio’s.
Van Flammkuchen tot Tartiflette, van Kaiserschmarren tot Fonduta con tartufo.
De smaken en geuren uit de Alpenlanden zijn Liesbeth met de paplepel ingegoten.
Haar moeder is een echte Oostenrijkse.
Wenen is niet alleen de stad van Sisi, muziek, Wiener Schnitzel of Sachertorte.
Wenen kent vele culinaire verrassing.
Wil je het eens uitproberen?
Kies dan voor dit inspirerende Weense kookboek.
Het Weens kookboek bestaat uit twee delen;