Elekstrosmog en slaapproblemen

Elekstrosmog en slaapproblemen

Elektrosmog verhinderen in je slaapkamer

Als we het over elektrosmog hebben, dan hebben we het eigenlijk over niets.
Althans niet iets wat we vast kunnen vastpakken, wat we kunnen zien of kunnen ruiken.
Maar het is er wel. Het is voor ons mensen niet waarneembaar en toch ervaren steeds meer mensen de nadelige gevolgen hiervan.

Elektrosmog is eigenlijk elektromagnetische straling (EMF-Electro Magnetic Fields) en komt van elektrische apparaten, stroomleidingen, mobiele telefoons, radio, bluetooth en draadloos internet, om maar eens enkele voorbeelden te noemen. Dus eigenlijk alles wat elektrisch is zendt deze straling uit.

Er is wel verschil in de sterkte van de straling, de straling is bijvoorbeeld veel sterker van zendmasten, WIFI routers en telefoons.

Steeds meer mensen hebben onverklaarbare gezondheidsklachten; voelen zich niet fit, slapen slecht, hoofdpijnklachten en nog veel meer vage klachten.

Hoogspanningsmasten kunnen straling veroorzaken

Ons lichaam werkt ook op elektrische impulsen

Onze hersenen zenden voortdurend elektrische impulsen uit om bijvoorbeeld onze spieren in beweging te krijgen.
Maar ook niet bewuste bewegingen worden door elektrische impulsen aangestuurd, denk bijvoorbeeld aan je hartslag en ademhaling.
Dat wordt  bio-elektrische werking genoemd,

De elektromagnetische straling (EMF) kan bij dermate sterk zijn zodat het ons eigen bio-elektrische systeem in de war kan brengen, maar ook door langdurige blootstelling aan EMF kunnen gezondheidsklachten ontstaan.

Hoe gevaarlijk is elektrosmog

Hoe sterk de uitwerking van elektrosmog op de mens is is nog niet duidelijk.
Verschillende wetenschappelijke studies spreken elkaar tegen.
Zeker is dat elektromagnetische velden, daadwerkelijk invloed hebben op al het levent organisme.

Ook wanneer het wetenschappelijk bewijs nog niet eenduidend is,  veel mensen zijn ervan overtuigd dat EMF de mogelijke veroorzaker is van onverklaarbare symptomen en dat EMF wel degelijk invloed  heeft op ons welzijn.

Probeer het zelf eens uit

Waarom zouden we het zelf niet eens een keer uitproberen.
Probeer eens om de typische elektrosmog veroorzakende apparaten, voor een paar dagen of zelfs een paar weken, uit de slaapkamer te verbannen.
Denk hierbij aan:

 • Mobiele telefoon en draadloze telefoon
 • Computer, laptop en tablet
 • Hoofdtelefoon
 • Televisie
 • Radio
 • Computerspelletjes
 • Alle apparaten die elektrische voeding nodig hebben
 • Wekkerradio en of wekker aangesloten op stroomnet
 • Babyphone aangesloten op stroomnet
 • Elektrische deken, elektrisch kussen
 • Bedden met elektrisch verstelbare bodem
 • Wifi netwerken

Hoeveel van deze apparaten staan er bij jou in de slaapkamer?
De slaapkamer is vaak niet alleen meer om te slapen, maar verheven tot tweede woonkamer met alle elektrische apparatuur van dien.
Ook apparaten die niet aanstaan geven EMF af, ook in de standby modus.

Hoe meet je elektrosmog?

Om te begrijpen hoe intensief de elektromagnetische straling in ons dagelijks leven is, zou je eigenlijk de intensiteit moeten kunnen meten.
De het meest eenvoudige hulpmiddel is de kompas, deze geeft op een betrouwbare manier de magnetische velden aan met z’n naald.
Er zijn natuurlijk ook veel complexere apparaten.

Meet vooral de intensiteit in de ruimtes waar je de meeste tijd verblijft, een van die ruimtes is de slaapkamer.
Hier verblijven we gemiddeld 1/3 deel van de dag, tijdens onze nachtrust, door. We moeten deze ruimte niet onderschatten.

Wil je echt een professionele meting laten uitvoeren, dan kun je contact opnemen met Bureau Straling Meten

Hoeveel  invloed heeft elektrosmog op onze nachtrust?

Inmiddels is er al een hele lijst met symptomen bekend die in verband worden gebracht met elektrosmog op het menselijk organisme.
Een van de voorbeelden is; aanzienlijke slaapproblemen.
Van inslaap problemen tot doorslaap problemen, maar ook het gevoel dat je niet de hele nacht goed doorgeslapen hebt.

Overige symptomen zijn:

 • Je niet lekker voelen
 • Nerveusiteit
 • Onrust
 • Hoofdpijn
 • Hoge bloeddruk
 • Duizeligheid
 • Slechter zien
 • Oorsuizen
 • Depressieve stemming
 • Concentratieproblemen
 • Denk problemen, bijvoorbeeld niet op het juiste woord kunnen komen
 • Orgaan problemen
 • Hormoon disbalans

 

Tips om jezelf te beschermen tegen elektrosmog in je slaapkamer

 • Alle entertainment apparaten consequent uit je slaapkamer verwijderen
  Begin bij het verwijderen van alle elektrische apparaten uit de slaapkamer om de elektrosmog zoveel mogelijk te beperken.
  Computer, tablets en telefoons geven niet alleen elektromagnetische straling af maar, maar houden ons door al het aanbod ook nog eens van het slapen af.
  Als we de televisie of smartphone niet uit kunnen zetten omdat er een interessant programma op is, leveren we dubbel zoveel op onze slaapkwaliteit in.
  Door het licht dat de apparaten uitstralen, interpreteren onze hersenen het als ‘klaarlichte dag’, en geven het signaal ‘wakker blijven af’.
  Als je toch niet al je apparatuur kunt of wilt verbannen, schakel dan in ieder geval alles uit.  Apparaten die in de standby modus staan geven nog steeds straling af.
  Trek bewust de stekker uit het stopcontact of zet er een stroomonderbreker tussen.

Verminder straling door stekker uit het stopcontact te halen

 • Zoek een alternatief voor je wekkerradio
  Ook de wekkerradio zou je eigenlijk moeten vervangen. Een goed alternatief is een wekker op batterijen.  Voor het milieu is het nog beter om een wekker te kiezen die je op moet draaien.
  We willen natuurlijk wel een betrouwbare wekker hebben, wil je toch liever een wekker op stroom hebben, kies er dan een zonder radiofunctie.

  Het is ook beter om de wekker niet direct naast je hoofd op het nachtkastje te plaatsen. Liever wat verder weg, minimale afstand tussen slaapplaats en wekker moet één meter zijn. Een bijkomend voordeel is dat je sowieso je bed uit moet komen om de wekker uit te zetten. Niet voor iedereen een prettige gedachte maar het werkt wel.

  Veel mensen gebruiken de mobiele telefoon als wekker en daarnaast ook nog vaak om bereikbaar te zijn. Zoals al eerder in deze blog is beschreven is een mobiele telefoon een van de boosdoeners als we het over straling hebben.
  Kun je echt niet zonder je mobiele telefoon ’s nachts probeer dan de straling te verminderen met een nightholder.
  De nightholder houdt 75% van de straling tegen en het bereik is 100%.
  Draai de openzijde van de slaapplaats af. Bovenop de nightholder liggen Zirben vlokken en in combinatie met een paar druppeltjes aangenaam geurende Zirben olie kun je ontspannen in slaap vallen.

  Minder straling met een zirben nightholder

  Met de nightholder heb je 75% minder straling van je mobiele telefoon

  Straling van mobiele telefoon verminderen met een nightholder van Zirben

 

 • Optimaliseer de verlichting in je slaapkamer
  Ook op gebied van verlichting is nog veel voordeel te behalen. We slapen het beste in een slaapkamer die zo donker mogelijk is.
  Zoals eerder gezegd, mocht er nog elektrische apparatuur in de slaapkamer staan, schakel dan alles helemaal uit. Standby lampjes geven verbazingwekkend veel en scherp licht.
  Vooral kinderen kunnen bang zijn in het donker, wil je toch een nachtlampje gebruiken, kies dan voor een warme kleur, de rood/oranje tinten zijn daarvoor erg geschikt.
  ZirbenLüfter® heeft fraaie desinglampen gemaakt van Zirben hout met de juiste kleurtint.
Designlamp gemaakt van Zirbenhout

Designlamp gemaakt van Zirben hout

 • Afscherming
  Het is niet altijd mogelijk om alle elektromagnetische belasting uit te schakelen. Zeker in de buurt van hoogspanningsmasten en zendmasten of in steden heb je er niet altijd invloed op.
  Als je je dan toch wilt beschermen tegen EMF, dan kun je inzetten op ‘afscherming’.Om je minder aan elektromagnetische straling bloot te stellen, kan een massief houten bed al heel nuttig zijn.
  Vooral de bedden die gemaakt zijn van puur Zirben hout. Zirben bedden kan een positief effect hebben, ze beschermen tegen straling.
  Daarbij komt ook nog een andere factor, deze massieve bedden zijn ook vrij van chemische stoffen, denk hierbij bijvoorbeeld aan chemische lijmverbindingen.
  ZirbenHerz® bedden en slaapsystemen is een specialist op het gebied, bovendien zijn de meeste modellen metaalvrij.
 • Neem je matras een onder de loep
  Neem ook je  matras eens onder de loep, op dit moment zijn de boxspring bedden enorm populair.
  Realiseer je wel dat een boxspring matras vol zit met stalen veren, soms wel 300 tot 500 stuks per vierkante meter. Bij een pocketveren matras zijn alle veren ook nog eens ingepakt in synthetische zakjes, zodat de veren niet in elkaar verstrengeld raken. Zie het als allemaal kleine antennes, ze houden magnetische velden vast, het wordt nog eens versterkt dat door het schuren van de veren langs de synthetische zakjes.
  Een boxspring is zeker niet de beste oplossing als je gevoelig bent voor straling, en al heb je geen merkbare last van straling is het misschien toch het overwegen waard om af te zien van een matras met metalen veren. Als je keuze hebt kies dan voor een matras gemaakt van 100% natuurlijke materialen. Er zijn veel matrassen op de markt, de meeste bevatten traagschuim of koudschuim. Deze matrassen hebben allemaal chemische grondstoffen, zijn vaak uit verschillende lagen opgebouwd en aan elkaar verlijmd. Niet alleen de schuimsoorten maar ook de lijmverbindingen kunnen bedenkelijke stoffen bevatten. Het komt vaak voor dat deze matrassen bij het uitpakken ook een chemische geur afgeven. Het advies is om deze matrassen langdurig te luchten alvorens te gaan gebruiken.De oplossing is een matras van natuurlijke materialen
  Als je de keuze hebt, kies dan voor een matras gemaakt van 100% natuurlijke materialen. Bijvoorbeeld een matras van 100% natuurlijk latex.
  (Let op: en zijn ook latexmatrassen op de markt die deels of helemaal gemaakt zijn van synthetische latex)

ZirbenHerz® bedden gemaakt van puur Zirben hout

Terug naar de natuur.
Slapen in een bed van puur hout.
Gezond slapen in een bed van puur Zirben hout!

Dat kan in een bed van ZirbenHerz® 
Deze bedden worden in eigen timmerfabriek gemaakt van Zirben hout, het geheim van de Alpen.
De bedden zijn 100% metaalvrij door een ingenieus insteeksysteem.
Bijkomend voordeel is dat je nooit schroeven overhoudt of tekort komt.
Het Zirben hout wordt in de lucht gedroogd en natuurlijk mooi en zacht opgeschuurd maar verder is het hout puur, onbehandeld.
Géén verf-, lak- of vernislagen.
Doordat het hout puur is blijft het ook  iets voor je doen, niet alleen de aangename geur is waarneembaar, maar Zirben hout zorgt er ook voor dat je hartslag met ca. 3500 slagen daalt, dat betekent 1 uur minder hart arbeid.
Daarnaast  zorgen de etherische oliën voor een beter herstel van het centrale zenuwstelsel.

 

Zirben bed

ZirbenHerz® biedt ook het complete slaapsysteem aan.
Ook de lattenbodems en schotelbodems zijn 100% vrij van metalen en gemaakt van natuurlijke grondstoffen en materialen.
Tot slot zijn de matrassen gemaakt van 100% latex, het matras is dan wel wat zwaarder dan de matrassen gemaakt van koud- en traagschuim, maar je kunt er wel zeker van zijn dat er geen bedenkelijke stoffen en gassen vrijkomen.

Slapen in een Zirben hotel
Mensen die ooit op vakantie in Oostenrijk geslapen hebben in een Zirben kamer of een bed van Zirben, kunnen beamen dat ze veel beter geslapen hebben.

ZirbenHerz® nu exclusief in Nederland te koop, ook voor onze Belgische zuiderburen

Vanaf medio april 2019 zijn de bedden en slaapsystemen van ZirbenHerz® ook in Nederland te koop, exclusief bij de Zirbewinkel in het Brabantse Goirle.
Ben je bewust op zoek naar een bed gemaakt van natuurlijke materialen en metaalvrij, kom dan een keer vrijblijvend langs bij de Zirbewinkel.
Bij voorkeur maak je een afspraak zodat we alle tijd voor je kunnen vrijmaken om je uitgebreid te informeren of deze gezonde manier van slapen.

 

 

 

Reactie plaatsen